Бавовна і бамбук — найбільш поширені тканини, які використовуються для пошиття жіночих трусиків. Матеріал цінується за натуральність та високі тактильні властивості, проте має низку особливостей, які варто враховувати при виборі ідеального комплекту спідньої білизни. Тим, хто ще не знає, де купити бавовняні та бамбукові жіночі труси в Україні, рекомендуємо заглянути в інтернет-магазин INDENA.

Переваги бавовняних жіночих трусів

Бавовну, як матеріал, почали використовувати для пошиття спідньої білизни ще у 15 столітті. Основні переваги тканини: абсолютна натуральність, м’якість та тонкість. Бавовняні жіночі труси добре пропускають повітря, що робить їх універсальними та комфортними у будь-яку пору року.

На жаль, бавовняна білизна має низку недоліків. По-перше, тканина не еластична, тому з неї можна відшити лише труси з вільним фасоном, які не вимагають щільного прилягання до тіла. Це частіше класичні сліпи та шортики для сну.

Не можуть похвалитися бавовняні жіночі трусики й оригінальністю дизайнів. Білизна при численних праннях деформується, «сідає», вимагає прасування і рідко комбінується з витонченим мереживом.

Бавовняні жіночі труси добре вбирають вологу, що суттєво збільшує час їхнього сушіння. При неправильному пранні улюблений комплект може втратити колір та яскравість.

Що потрібно знати про бамбукові жіночі труси

У порівнянні з бавовною бамбукові жіночі труси мають більш тривалий термін носіння. Бамбук, який використовують при пошитті спідньої білизни, обробляють механічним способом, що робить його абсолютно гіпоалергенним. Висока пористість волокон робить тканину м’якою, дозволяє вбирати вологу і значно швидше висихати.

Бамбукові жіночі труси добре перуться, тканина здатна витримати до 500 циклів прання. Матеріал не мнеться, має легкий блиск з лицьового боку.

Особливості стрейчових жіночих трусів

Варто відзначити, що стрейч — це не окремий вид тканини, а скоріше характеристика, яка вказує на те, що матеріал має високу еластичність. Стрейчові жіночі труси можуть бути як бавовняними, так і бамбуковими. Еластичні волокна забезпечують щільне, але зручне прилягання до тіла. Це дозволяє відшивати стрейчові жіночі труси в будь-якому фасоні, комбінувати з мереживом та сіточкою. Крім того, така білизна більш довговічна.